Onze vrijwilligerscoaches

Nel Hamerslag

Nel Hamerslag

Positie: Vrijwilligerscoach en taalcoach

Over Nel: Mijn beroep was kapitein en schrijfster. Nu ben ik taalcoach en vrijwilligerscoach bij stichting TaalenT010. Het vrijwilligerswerk doe ik al vijf jaar met veel plezier. Ik heb twee groepen in het huis van de wijk “De Branding” en een in basisschool “De Kleine Wereld.”

Mijn ambitie is om de lesneemsters, - voor het grootste gedeelte Marokkaanse dames - zelfredzaam te leren zijn, zodat zij zelfstandig dingen kunnen ondernemen.

Thea van Gils

Thea van Gils

Positie: Vrijwilligerscoach

Over Thea: Al jaren voel ik me betrokken bij onderwerpen als emancipatie, participatie en zelfstandigheid van de vrouw. Ik wil hen stimuleren hun kracht aan te boren en hun talenten te ontwikkelen. Dat zijn belangrijke stappen om van daaruit zichzelf steeds verder te ontplooien. Ik ben ervan overtuigd dat elke vrouw verborgen krachten bezit. Aan mijn ervaringen met het geven van trainingen en voorlichtingen aan (voornamelijk) vrouwen, koester ik vele mooie herinneringen.

Ik ondersteun TaalenT010 met het organiseren van de projecten in Rotterdam Zuid en het begeleiden van de vrijwilligers. We hebben een heel fijn team met gemotiveerde vrijwilligers, waar ik met veel plezier mee samenwerk.

Esther Vogel

Esther Vogel

Positie: Taalcoach

Over Esther: Van origine ben ik beeldend kunstenaar en ik ben vele jaren actief geweest in het bedrijfsleven. TaalenT010 is voor mij een mooi stukje Rotterdam, waar het delen van kennis van de Nederlandse taal en cultuur centraal staat. Dit maakt voor veel vrouwen het verschil om wel of niet mee te kunnen doen in onze maatschappij.

Ik vind het heel mooi om een klein deel van mijn energie in te zetten voor deze vrouwen, voor wie het delen van kennis en het inzetten in onze maatschappij nog niet zo vanzelfsprekend is. Mijn wens is deze vrouwen met voldoende zelfvertrouwen een plaats te laten veroveren in onze samenleving, zowel in hun werkende als in hun sociale leven.

Dorothy Zwaan

Dorothy Zwaan

Positie: Trainer

Over Dorothy: Vanuit Australië ben ik op jonge leeftijd naar Nederland gekomen. Doordat mijn ouders het onderwijssysteem in Nederland niet kenden, heb ik een opleiding onder mijn niveau gevolgd. Hierdoor moest ik mijzelf daarna verder ontwikkelen. Mijn geluk was dat ik altijd op het juiste moment de juiste mensen tegenkwam die mij hielpen om daar te komen waar ik nu ben. En dat is ook mijn motivatie om dit vrijwilligerswerk te doen. Ik wil de kansen die ik heb gekregen ook aan anderen geven, door deze mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen. Dat is mijn innerlijke drijfveer.

Dit werk doe ik graag bij TaalenT010, omdat deze organisatie zich bezighoudt met de ontwikkeling van vrouwen. Niet alleen van de deelnemers, maar ook van de vrijwilligers. Hieraan wil ik mijn steentje bijdragen door mij bezig te houden met het organiseren van de deskundigheidsbevordering. Samen met Tazem en Esther geef ik de inhoud van de bijeenkomsten vorm. Het is belangrijk dat er een plek is waar de vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Dat zij tools in handen krijgen om ook zichzelf verder te ontwikkelen.

Soenita Harkhoe

Soenita Harkhoe

Positie: Taalcoach

Over Soenita: Ik, Soenita, ben moeder van twee kinderen. Ik heb gewerkt als assistent peuterleidster in Crooswijk. Nu ondersteun ik gezinnen bij Home-Start. Eén keer per week bezoek ik die gezinnen thuis. Daarnaast geeft ik Nederlandse les bij de Banier en dat doe ik met veel plezier.

Dingen waar ik van houd zijn kunst en musea bezoeken. Ik ben creatief en ik houd van nieuwe uitdagingen. Ik hoop dat jullie mij door deze introductie een beetje hebben leren kennen.

Nel van de Burgt

Nel van de Burgt

Positie: Taalcoach

Over Nel: Ik kom oorspronkelijk uit het Sociaal Cultureel Werk. Vanuit die visie geef ik nu dan ook Nederlandse les. In mijn les zet ik zelfredzaamheid van de vrouwen voorop. Zij kunnen alleen zelfredzamer wroden als ze meer kennis hebben van hun omgeving.

Ook gezelligheid is een belangrijke invalshoek bij mijn lessen, want: met plezier leer je beter!

Tazem Allahi

Tazem Allahi

Positie: taalvrijwilliger, vrijwilligerscoach en trainer

Over Tazem: Ik was zeven en een half jaar toen ik met mijn ouders uit Pakistan naar Nederland kwam. Al vrij snel sprak ik goed Nederlands en moest daarom alles voor mijn ouders regelen en zelfs meegaan met doktersbezoeken. Ik volgde een hbo-opleiding, maar heb deze niet afgerond omdat ik geen stage heb gelopen. Tijdens mijn mbo- en hbo-opleiding en na mijn schooltijd werkte ik als secretaresse / administratief medewerkster en als telefoniste/receptioniste. Daarna kwam ik niet meer aan de slag in het werk dat ik graag wilde en ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Wel heb ik toen tegen mezelf gezegd: “dan wil ik ook werk doen dat ik echt leuk vind”.

Heel informeel ben ik begonnen met Nederlandse les geven op de school van mijn kinderen. Ik hielp ouders als zij een brief hadden gekregen die ze niet begrepen en ik gaf bijles aan de kinderen. Ook kom ik vaak in de Banier en kende ik Nazha al heel lang. Daardoor werd ik in 2015 uitgenodigd om mee te doen met TaalenT010. Een kans die ik met beide handen aangreep.

Bij TaalenT010 geef ik Nederlandse les en werk ik als vrijwilligerscoach in de Banier. Daar krijgen vijf groepen van TaalenT010 les. Als er problemen zijn, komen de taalvrijwilligers naar mij toe. Daarnaast zit ik in de werkgroep Deskundigheidsbevordering. Samen met Dorothy Zwaan bereid ik de vrijwilligersbijeenkomsten voor.

Voor mezelf wil ik het spreken voor grotere groepen verder ontwikkelen. Mijn lesgroepen zijn voor mij bekend, maar ik wil ook spreken voor grote groepen die ik niet ken.


 

Ook vrijwilligerscoach worden? Klik hier.